Bio

Mijn naam is Rinette van den Bergh en ik ben 29 jaar. Hier in het kort wat over mijn muzikale verleden.

Rinette van den BerghOp 5 jarige leeftijd ben ik begonnen met het volgen van pianolessen op de muziekschool in Zaandam bij Marcel Joosen. Aangezien ik zingen toch ook wel erg leuk vond, ben ik op mijn 11de ook met het volgen van zanglessen gestart. Tot en met mijn 18e bleef ik verschillende muzieklessen volgen aan de muziekschool. Naast deze lessen volgde ik tot 2015 ook privé zangles van Maria Rondel. Verder heb ik meegedaan met verschillende amateur en semiprofessionele musical/toneelvoorstellingen.

Met o.a. jongerengroep Styx heb ik verschillende voorstellingen voor middelbare scholieren gespeeld en bij Theatergroep Tegenlicht speelde ik de rol van Margot in het stuk ‘Het dagboek van Anne Frank’.

Als zangeres heb ik opgetreden op verschillende gelegenheden, van bruiloften, buurtfeesten tot open podia. Ook heb ik meegedaan aan het Vara Kindersongfestival waar ik 3e van Noord Holland ben geworden. In 2004 heb ik de 1e prijs gewonnen op het Fluxus Concours. Op de radio ben ik te horen geweest op rtvnh in het programma ‘Opera Pietje’ en op tv ben ik te zien geweest in het programma ‘Cheeese’. Verder was ik 2004 tijdens Koninginnedag op 7 tv zenders tegelijkertijd te bewonderen tijdens het zingen in het Vondelpark!

Na het behalen van mijn vwo diploma in 2007 besloot ik om toelatingsexamen te doen voor de opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium te Utrecht. Ik werd toegelaten tot de vooropleiding en na het goed afronden van de vooropleiding, mocht ik aan de opleiding Docent Muziek beginnen. In 2013 ben ik afgestudeerd en heb ik het HBO diploma ‘Bachelor of Music in Education’ mogen ontvangen.  In 2011 en 2015 heb ik de ‘Kurt Thomas Cursus’ voor dirigenten gevolgd.

Tijdens mijn opleiding was ik werkzaam als dirigent bij popkoor Hoge Noot en als docent muziek op het Gerrit Rietveld College.
Verder ben werkzaam geweest als dirigent van kinderkoor ‘Mengelmoes’, kinderkoor ‘Voices Kids’, kinderkoor en jongerenkoor ‘Tzjill’ en studentenkoor ‘Choirco’.

Vanaf augustus 2015 ben ik dirigent bij popkoor ‘Blossom’ in Beusichem en bij popkoor ‘Fun2Sing’ uit Harmelen. Ook geef ik pianolessen aan kinderen vanaf 6 jaar. Verder ben ik werkzaam op projectbasis als muziekdocent in het basisonderwijs.

In december 2018 ben ik moeder geworden van een prachtige dochter. Het lesgeven combineer ik nu met mijn gezin.

Hou voor mijn toekomstige projecten de agenda goed in de gaten!